Hoşgeldiniz ziyaretçi! [Kayıt Ol | Giriş yap

103 ülkeden 5 bin yabancı Linexpo’da buluştu

Haberler 9 Şubat 2022

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TİGSAD) organize ettiği ‘Linexpo’ İç Giyim ve Çorap Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. İstanbul Fashion Connection (IFCO) ve Fashionist Fuarları ile eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliğin açılışını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptı. 

Geçen yılı 20 milyar 200 milyon dolar ihracatla kapatan hazır giyim sektörünün küresel buluşması İstanbul’da başladı. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Linexpo’ İç Giyim ve Çorap Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. İHKİB ve İTO’nun destekleriyle gerçekleştirilen üç fuarın açılışını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptı. Linexpo’ya 103 ülkeden yaklaşık 5 bin yabancı ziyaretçi katılım sağladı. Yerli ve yabancı toplam ziyaretçi sayısı ise yaklaşık 15 bin.

“HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ İÇİN GURUR VERİCİ BİR FUAR”

Fuarın açılışında konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, “Çok uzun zamandır Türkiye’nin en köklü, en çok cari fazla veren, en çok istihdamı gerçekleştiren ve Türkiye’nin uluslararası markalaşma yolunda çok büyük bir potansiyel barındıran bu güzide sektörümüzü temsil eden altyapıya sahip bir fuarı yoktu. Bunun eksikliğini hissediyorduk. Şu anda buradaki atmosfer ve uzun bir pandemi dönemi sonrası yaptığımız bu organizasyon gerçekten gurur verici. 2021 ihracatın, üretimin zirve yaptığı Türkiye’nin gururu olan ihracatçıların yüzümüzü güldürdüğü unutulmayacak bir yıl oldu. Geçen yıl katıldığımız bütün fuarlarda ülkemize yapılan teveccühün sınırları aştığını gördük. Girişte yollara uzanan kuyruklar gördük. Katılımcıların sipariş yazmaya yetişemediklerini hemen hemen tüm sektörlerde gördük. Eş zamanlı yapılan fuarların doluluğunu ve başarısını gördük. Bu da artık bu ülkede büyük hedeflere büyük adımlarla gittiğimizi gösteriyor. 225 milyar dolar ihracat hiçbir zaman unutulmayacak müthiş bir başarı. Önümüzde ise 250 milyar dolar bir hedef var artık. Bu hedefimiz, bu sektörlerle yapabileceğimiz bir rakam. Geçen yıl pek çok firmamızın siparişlere yetişememesine şahit olduk. Türkiye’den sipariş almamış markaların artık Türkiye ile iş yapmak için döndüklerini ve sipariş verdiklerini gördük. Bunlar bizi çok cesaretlendiriyor.” dedi.

“DÜNYA MARKASI OLACAK”

İTO Başkanı Şekib Avdagiç ise açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Fuarımızı 7 holde yapıyoruz. 600’e yakın firmamız ve 3 ana sektörümüz var. Bir tanesi hazır giyim ve konfeksiyon. Ayrıca uzun süredir devam eden Linexpo iç giyim fuarımız var. Bu fuara başlarken ilk olduğundan dolayı katılımcılar için bir metrekare sınırlaması koymadık. Ancak bundan sonra gerçekleştireceğimiz fuarlarda sektör bu fuarın potansiyelini ve iş hacmini gördükten sonra bırakın dolduramamayı, sıraya gireceğini düşünüyorum. IFCO sadece bir İstanbul markası değil, önce bir bölge marka, daha sonra sektörde dünya markası olacak.

Bu etkinliği bir dünya markası yapmaktaki çalışmalarımıza çok etkin bir şekilde devam etmemiz gerekiyor. Çünkü bu sayede İstanbul’u modanın, tekstilin, iç giyimin, abiye giyimin bu konudaki ana ve tüm yan sektörlerin merkezi haline getirecek. Yurt dışındaki firmalar buraya gelmek için çaba gösterecek. Afrika’dan, Orta Asya’dan pek çok ülke fuarlar için Avrupa’nın kısıtlayıcı Covid önlemleri nedeniyle Avrupa yerine Türkiye gibi ülkeleri tercih ediyor. Bu nedenle ülkemizin, pandeminin getirdiği şartları çok iyi değerlendirerek çok daha fazla atağa geçmesi gerekiyor.”

“TEK HEDEFİMİZ ÜLKEMİZE DAHA FAZLA DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLAMAK”

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) Başkanı Nazım Kanpolat da, “Fuarımızın stratejisini beş yıllık planlamalar dahilinde yapıyoruz. İlk beş yıllık hedefimizi tutturduk. Alım heyetleri, b2b görüşmeler, yabancı ziyaretçi sayımızda geldiğimiz nokta ve katılımcı sayımızdaki artış istikrarlı büyümeyi beraberinde getirdi. 2016’da ‘Moda Günleri’ olarak başladığımız yolun sonunda uluslararası fuar statüsüne layık görüldük. Linexpo’nun en büyük özelliklerinden biri de tüm satış alanlarının fuar tarihinden bir yıl önce doluyor olması. Katılımcı firmalarımızın faaliyet alanları iç giyim, pijama, mayo, korse, çeyiz grubu, sütyen, çocuk pijaması, çocuk çamaşırı, saten grubu, tayt, ev giysisi ve eşofman grubu. Firmalarımızın pandemi sonrası dönemde özellikle yurt dışı alım heyetleri ile kuracağı ilişkiler sektör ihracatımız açısından çok önemli. TİGSAD olarak Linexpo aracılığı ile üretimle, ihracatla ve istihdamla büyümek isteyen ülkemize her geçen yıl daha fazla döviz girdisi sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

12 Şubat’a kadar açık olacak fuarda özel şovlar ve defileler de düzenlenecek.

sponsorlu bağlantılar

  • 2018'in en fazla ihracat yapan çorapçıları belli oldu

    Tarafından AÇIK 28 Haziran 2019 - 0 Yorumlar

    İHKİB’in evsahipliğinde gerçekleştirilen 2018 Yılı Başarılı İhracatçılar Ödül Töreninde geçen yıl gerçekleştirdikleri ihracatlarla ödül almaya hak kazanan firmalara plaket verildi.Ödüller platin, altın,gümüş, bronz ve başarı olmak üzere beş kategoride verildi. Gecede 59’u platin, 182’si altın olmak üzere toplamda 2 bin 248 firmaya ödülleri verildi.

  • Pamuk ipliğine gelen zam hazır giyimcileri ve çorapçıları endişelendiriyor

    Tarafından AÇIK 2 Şubat 2021 - 0 Yorumlar

    Ocak 2021 itibariyle iplik piyasasında gündem hammadde tedariki ve artan fiyatlar. İç piyasada ipliğe çok ihtiyaç olduğu ve ihracatının kota ile engellenmesi gerektiği yönünde talepler dile getirilmeye başlandı. Bir diğer endişe ise pamuk ipliği fiyatlarının yükselmesi.

  • Tekstilcilerden iplik ithalatında ek verginin kaldırılması çağrısı

    Tarafından AÇIK 11 Kasım 2021 - 0 Yorumlar

    Hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki 18 birlik ve dernek, hammadde fiyatlarındaki olağanüstü artışa işaret ederek pamuk ve pamuk ipliği ihracatına gözetim uygulanması; iplik ithalatında ise ek verginin kaldırılması çağrısı yaptı.

  • Türkiye'nin en büyük çorapçıları

    Tarafından AÇIK 7 Aralık 2017 - 0 Yorumlar

    İSO 1000 Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesine göre Türkiye’nin en büyük çorapçısı Penti Çorap San. ve Tic. A.Ş. 2016 rakamlarıyla üretimden kaynaklı net satışı 192 milyon TL olan Penti Türkiye’nin en büyük çorap üreticisidir. Çorap sanayinin Penti’den sonra gelen en büyük ikinci şirketi ise 179 milyon TL net satış rakamıyla Beks Çorap ve İç Giyim […]

  • RUMI'nin yeni burun kapamalı makineleri Türkiye pazarında

    Tarafından AÇIK 21 Aralık 2018 - 0 Yorumlar

    İtalyan çorap makinesi üreticisi Rumi’nin yeni ürettiği Rumi SevenR D4S burun kapamalı tek silindirli çorap örme makineleri Türkiye pazarında ilgi görüyor . Italyan çorap makine üreticisi RUMI , yüksek performans ve inovatif kullanıcı deneyimi sunan ileri teknoloji akıllı çorap makinesi Seven R’yi pazara sundu, taşlar yerinde oynadı. İtalya Botticino Sera merkezli şirketinin birkaç yıl önce […]

    Socks Importers

    • Duyal Corap Ltd. Sti. 14 Eylül 2020
      Duyal Socks For more than 40 years.We have stock for...
    • Gertex USA Inc. 20 Şubat 2020
      For more than 60 years, Gertex has partnered with mass-market,...
    • Gina Hosiery Ltd. 20 Şubat 2020
      Gina Group is an industry-leading wholesale fashion apparel and accessories...
    • Shalom International Corporation 20 Şubat 2020
      Shalom International has been an importer and distributor of fashion...
    • E & E Hosiery, Inc. 20 Şubat 2020
      Established in 1994, by Elie Levy, E&E has completed a...

    Kategoriler